Glamping, noua ta vacanță de lux în natură

Moda corturilor de lux ajunge și în țara noastră, grăbită de pandemie și de nevoia noastră de distanțare. Îți place să stai în natură, dar vrei și confort? Glampingul ți le oferă pe amândouă: ai pat matrimonial, mobilier de lemn, terasă, hamac, ba chiar și șemineu. Toate astea pe niște pontoane suspendate, care întăresc senzația de liniște și izolare.

Trebuie să îţi faci rezervare din timp însă, sau să ai noroc, pentru că cele mai multe astfel de corturi sunt rezervate până în toamnă, în weekenduri.

Viața la cort are farmecul ei în studenție. După o anumită vârstă parcă nu mai vrei să te cocoşeze rucsacul, să te târăști la fiecare intrare în „cazare” și să nu faci duș cu zilele. O nouă modă ia amploare însă în turismul de la noi: cea a glampingurilor, care satisfac spiritul urban ce tânjeşte după confort…în natură.

Pandemia de Covid-19 mi-a cam dat planurile peste cap, am renunțat la vacanțele în străinătate pentru o vreme, așa că ne-am reprofilat către destinații din România. Căutăm însă ca pe lângă locurile pe care le vizităm să găsim și o cazare deosebită. Glampingul a prins foarte bine în România de câțiva ani, însă vine pe un val de afară, fiind un trend mai degrabă internațional. Noi am fost la mare la glamping, însă am văzut că sunt și proiecte similare în zone de deal și de munte, așa că poate o mai încercăm măcar încă unul. Avantajul evident e că păstrezi atmosfera de libertate pe care ți-o dă cortul, fără a sacrifica prea mult din confort.„, spune Cristina, care a încercat în weekend prima ei mini-vacanță la glamping.

Corturile de lux s-au răspândit în toată ţara, de pe litoral, la Tuzla, până în munţi: Valea Prahovei, Braşov, Mureş sau Uricani. Costă între 200 şi 500 de lei pe noapte, dar îți dai gata garantat urmăritorii de pe Instagram cu pozele făcute acolo. În plus, ai parte și de o altfel de experiență de vacanță, care merită încercată măcar o dată-n viață: una care combină facilitățile de la un hotel de lux cu aerul curat, priveliștea spectaculoasă și liniștea pe care numai natura poate să ți le ofere.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook