Fundația lui Bill Gates vinde vaccinul Covid-19 cu 3 dolari doza. Ofertă pentru țările sărace

Fundația lui Bill Gates vinde vaccinul Covid-19 cu 3 dolari doza. Ofertă pentru țările sărace

La începutul lunii august, Gavi și Fundația Bill & Melinda Gates au anunțat o colaborare cu Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, pentru a livra 100 de milioane de doze. Vaccinurile vor fi vândute la un preț de 3 dolari pe doză, cu posibilitatea de a obține mai multe.

Dezvoltate de companiile farmaceutice suedezo-britanice AstraZeneca și American Novavax, acestea vor fi apoi fabricate de SII, care le va dona coaliției împotriva coronavirusului formate de OMS și numită Covax (Covid-19 Vaccine Global Access; acces global la vaccin împotriva Covid-19).

Această colaborare va permite institutului indian să își mărească capacitatea de producție astfel încât, odată ce unul sau mai multe vaccinuri au obținut aprobare și undă verde de la OMS, dozele să poată fi distribuite în țările cu venituri mici și medii în prima jumătate a anului 2021.

Ca parte a acestei colaborări, potențialul vaccinului AstraZeneca va fi pus la dispoziția a 61 de țări, în timp ce produsul Novavax va fi disponibil pentru toate cele 92 de țări susținute de mecanismul Covax.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook