Franța și Olanda au aprobat Ivermectina pentru uz uman încă din 2016. Zeci de studii demonstrează eficiența crescută în tratarea Covid-19

Franța și Olanda au aprobat Ivermectina pentru uz uman încă din 2016. Zeci de studii demonstrează eficiența crescută în tratarea Covid-19

Un document al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), datat 1 decembrie 2016, arată că Franța și Olanda au autorizat folosirea Ivermectinei la oameni, sub diverse denumiri ale medicamentelor care conțin substanța activă. MECTIZANâ și STROMECTOL, sub formă de comprimate, cu o concentrație de 3 mg, sunt disponibile în Franța. STROMECTOL-ul este prezent în farmaciile din Olanda, sub formă de tablete, cu aceeași concentrație de 3mg.

În urma apelurilor făcute de numeroși medici din Statele Unite, Agenția Americană pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde pentru prescrierea medicamentului în cazuri Covid-19. Macedonia a autorizat, de asemenea, folosirea Ivermectinei pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2. Dar și grecii sau bulgarii au inclus-o în protocoalele spitalelor.

35 de studii desfășurate în întreaga lume confirmă eficacitatea crescută, atât în profilaxia bolii (prevenție), cât și în tratarea formelor ușoare, medii și foarte grave. Cercetările însumează 10,338 de pacienți, iar rezultatele sunt „miraculoase”, potrivit dr. Pierre Kory, președintele al Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), SUA.

90% dintre cei care au luat preventiv medicamentul au evitat infectarea, 84% dintre cei cu forme ușoare au evitat agravarea bolii și au învins virusul în timp foarte scurt, iar rata mortalității a fost redusă cu 39%, în cazul celor cu forme grave – care aveau nevoie de oxigen sau ventilație mecanică.

Alte studii sunt în desfășurare. Poți urmări rezultatele în timp real pe ivmmeta.com.

Ce este Ivermectina

O moleculă antiparazitară cu spectru larg, utilizată în special pentru lupta împotriva scabiei. Salvează vieți în orice stadiu al Covid-19 și este mai eficientă în profilaxie sau tratament timpuriu. Efectul pozitiv al Ivermectinei asupra simptomelor COVID nu este explicat de efectul antiviral (nesemnificativ), ci mai ales prin efectul său imunomodulator, prin scăderea raportului IL6 / IL10 în plămâni, potrivit unui studiu efectuat la Institutul Pasteur.

Protocol actualizat în Statele Unite

În urma interpretării celor mai noi rezultate, Frontline COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) a actualizat protocolul de administrare.

Astfel:

Profilaxia bolii (prevenție):

Pentru cei cu risc ridicatIvermectină – doză de 0,2 mg / kg corp – o doză în prima zi, a doua după 48 de ore, apoi o doză la fiecare două săptămâni. Pentru cei care au intrat în contact cu un bolnav Covid-19 – doza de 0,2 mg / kg corp – o doză în prima zi, a doua după 48 de ore.

Vitamina D3 – 1.000 – 3.000 mg / zi

Vitamina C – 1.000 mg de 2 ori pe zi

Quercetin – 250 mg/zi

Zinc – 50 mg/zi

Melatonină – 6mg înainte de somn ( creează somnolență).

Pentru pacienți depistați pozitiv

Ivermectină – doză de 0,2 mg / kg corp – o doză zilnic, minim două zile. Se continuă până la recuperare (maximum 5 zile)

Vitamina D3 – 4.000 mg / zi

Vitamina C – 2.000 mg de 2-3 ori pe zi

Quercetin – 250 mg/zi, de două ori pe zi

Zinc – 100 mg/zi

Melatonină – 10mg înainte de somn ( creează somnolență)

Aspirină – 325 mg/zi

În plus, monitorizarea saturației sângelui cu ajutorul unui pulsoximetru este recomandată. Nu trebuie să fie mai mică de 94% (dacă scade sub această valoare, este nevoie urgentă de îngrijire de specialitate).

Dozele de Ivermectină se calculează în funcție de greutatea corporală, așa cum este exemplificat în tabelul de mai jos:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook