Franța ia în calcul să renunțe definitiv la vaccinul AstraZeneca, începând din vară

Franța ia în calcul să renunțe definitiv la vaccinul AstraZeneca, începând din vară

Franța ar putea renunta la vaccinul AstraZeneca din a doua jumătate a anului, odată cu livrarea unor stocuri suficiente ale altor vaccinuri, a declarat ministrul adjunct al Industriei, Agnès Pannier-Runacher. „Avem nevoie de el până la sfârșitul primului semestru, probabil, pentru că este un suport important – am primit 1,4 milioane de doze AstraZeneca în această săptămână -, este în plus un vaccin care are un merit, lanțul de frig este relativ simplu de respectat”, a spus ea la Radio Classique.

Ministrul rămâne încrezător în acest vaccin

Mai multe cazuri de tulburări tromboembolice – foarte rare, dar severe – care apar la persoanele care au primit recent acest vaccin au condus mai multe țări din Europa să-și limiteze utilizarea pentru anumite categorii de vârstă, chiar dacă OMS și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au confirmat că beneficiile vaccinul anglo-suedez sunt mult mai importante decât riscurile.

În Franța, vaccinul Covid-19 produs de AstraZeneca este administrat doar persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

Întrebată dacă mai are încredere în vaccinul AstraZeneca, Agnès Pannier-Runacher a răspuns: „Da, absolut”.

„Milioane de oameni au fost vaccinați cu AstraZeneca și merge foarte bine. Oricum, suntem foarte mulțumiți de acest vaccin”, a spus ea.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook