Francezii vor merge la psiholog gratuit. Guvernul suportă cheltuielile celor afectați de depresie, anunță Emmanuel Macron

Francezii vor merge la psiholog gratuit. Guvernul suportă cheltuielile celor afectați de depresie, anunță Emmanuel Macron

Tratamentul problemelor psihologice va fi, începând din 2022, finanțat de guvernul francez, anunță președintele Emmanuel Macron. Sistemele medicale din Marea Britanie, Germania și alte state dezvoltate au implementat deja sisteme prin care plătesc sesiunile de terapie psihologică.

Specialiștii francezi spun că statul ar fi trebuit să se implice mai demult, mai ales că pandemia Covid a agravat problemele psihologice.

„Ne-am făcut că nu conștientizăm importanța sănătății mintale și am fost loviți de realitatea conform căreia sănătatea cuprinde și această ramură”, spune Macron. „Consecințele pandemiei sunt la fel de evidente în privința sănătății psihice ca și în privința celei fizice”.

Președintele spune că există o creștere puternică a numărului de copii care au nevoie de consiliere psihologică și a cazurilor de tentativă de suicid, în rândul adolescenților.

Aproximativ 20% dintre francezi suferă de depresie, menționează Macron.

La începutul anului, guvernul francez anunța că tinerii și copiii vor beneficia de consiliere psihologică gratuită. Acum extinde programul pentru toți cei care au fost diagnosticați de un medic.

Probleme accentuate de pandemie

Un sondaj realizat în Franța la începutul lunii arată că 10% dintre respondenți au avut gânduri suicidare în 2021, dublul numărului raportat în perioada pre-pandemică.

Și faptul că școlile au fost închise a contribuit la deprecierea sănătății mintale, precizează Macron.

Sursa: ABC News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook