FOTO| Țara Galilor întră în blocaj total, arată un document interceptat de presă. Ce au pregătit autoritățile

FOTO| Țara Galilor întră în blocaj total, arată un document interceptat de presă. Ce au pregătit autoritățile

O perioadă de lockdown va fi impusă începând de vinerea viitoare, ora 18:00, în Țara Galilor, pentru o perioadă de 17 zile. Informațiile au fost devoalate după ce o scrisoare către asociația operatorilor de transport în copmun, CPT, a fost interceptată.

Guvernanții nu intenționau să facă anunțul mai devreme de luni, dar documentul semnat de John Pockett, director al Confederației de Transport în comun, destinată operatorilor de transport, a fost publicată de bloggerul Bubble Wales și verificată apoi de Sky News.

Documentul arată că noile măsuri „ne vor aduce din nou la situația din martie”, când multe domenii au fost forțate să-și înceteze activitatea, iar cetățenii obligați să rămână în case. „Barurile, restaurantele, saloanele, etc. – vor fi toate închise”.

Vineri, premierul Mark Drakeford a declarat că nu a fost luată o decizie finală privind decretarea blocajului, dar că o asemenea măsură ar putea reprezenta „un șoc scurt și intens”.

O altă țară componentă a Regatului Unit, Irlanda, urmărește impunerea unor restricții de tip lockdown, iar guvernul se reunește luni pentru a discuta evoluția epidemiei, după ce ministrul Sănătății a recomandat măsuri de nivel 5 (cetățenii nu pot merge mai departe de 5km de casă, iar barurile și restaurantele pot face doar livrări).

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook