FOTO. Șase dintre cele mai frumoase și izolate porțiuni ale Marelui Zid Chinezesc

FOTO. Șase dintre cele mai frumoase și izolate porțiuni ale Marelui Zid Chinezesc
  • Orașul Țestoasă a fost construit în timpul dinastiei Ming (1368-1644) ca parte a „Liniei de apărare a Marelui Zid” a Râului Galben.
  • După cum spun localnicii, Laoniuwan este locul în care Marele Zid și Râul Galben se întâlnesc.
  • Fairy Tower este unul dintre cele mai cunoscute turnuri ale zidului de la Simatai, dar și unul dintre cele mai puțin vizitate din cauza accesului dificil.

Marele Zid Chinezesc nu este doar un simplu bastion de cărămidă și mortar; în anumite locuri, turnurile de pe vârfuri muntoase, orașele-fortăreață sau chiar râurile largi sunt considerate secțiuni de „zid”.

Yongtai Turtle City

Orașul Țestoasă, construit în timpul dinastiei Ming (1368-1644) ca parte a „Liniei de apărare a Marelui Zid” a Râului Galben, a fost finalizat în 1608 și a găzduit aproximativ 2.000 de infanteriști și 500 de unități de cavalerie în perioada de maximă utilizare, scrie CNN.

În prezent, acest oraș-fort este situat în municipiul Sitan din județul Jingtai, în partea central-nordică a provinciei Gansu.

Mutianyu/Jiankou

Mutianyu și Jiankou sunt două părți ale aceluiași Dragon de Piatră – două secțiuni alăturate ale Marelui Zid, care se întind împreună pe o distanță de aproximativ 25 de kilometri de-a lungul vârfurilor munților din Beijing.

Documentele istorice arată că milioane de oameni au petrecut secole întregi construind Marele Zid.

Bataizi

Juxtapunerea ruinelor sale față de Marele Zid de pământ face din Bataizi un loc unic pentru a petrece o dimineață sau o după-amiază.

Sfârșitul verii este un moment ideal pentru a vizita Bataizi. Poți vedea un contrast spectaculos între Marele Zid și dealurile verzi.

Laoniuwan (cunoscut și ca Marele Zid Old Ox Bend)

După cum spun localnicii, Laoniuwan este locul în care Marele Zid și Râul Galben se întâlnesc.

Fortăreața Laoniuwan a fost construită în 1467, în timp ce cel mai faimos turn al Marelui Zid din această zonă, Turnul Wanghe (turn de observare a râului), a fost construit în 1544.

Fairy Tower

Construcția Marelui Zid din Simatai a început în 1373. Acesta a fost extins și consolidat periodic pe tot parcursul dinastiei Ming.

Fairy Tower este unul dintre cele mai cunoscute turnuri ale zidului de la Simatai, dar și unul dintre cele mai puțin vizitate din cauza accesului dificil.

Dushikou

Construită în timpul domniei împăratului Jiajing (1507-1567), această porțiune cu un singur zid are o înălțime de șapte metri în unele locuri.

Zidul din pietre stivuite de la Dushikou este unic, deoarece multe alte secțiuni ale Marelui Zid din apropierea Beijingului au fost construite folosind cărămizi coapte în cuptor.

Este situat chiar peste drum de orașul Dushikou, în Chicheng, în provincia Hebei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook