Fostul consilier al lui Joe Biden spune că măștile din țesătură sunt ineficiente împotriva SARS-Cov-2

Fostul consilier al lui Joe Biden spune că măștile din țesătură sunt ineficiente împotriva SARS-Cov-2

Epidemiolog de top și fost consilier pentru epidemia Covid al lui Joe Biden, Michael Osterholm avertizează că „majoritatea măștilor de protecție pe care oamenii le poartă nu sunt prea eficiente”. Într-un interviu acordat CNN, el recomandă doar măștile de tip N95, care au un grad mai mare de eficiență împotriva SARS-Cov-2.

„Am ajuns într-o situație foarte nefericită, am adus țara într-un punct de confuzie care ne distrage atenția de la pricipalul scop, acela de a vaccina, vaccina, vaccina.”

Directorul Centrului de Cercetare a Bolilor Infecțioase din cadrul Universității Minnesota este de părere că îndrumările autorităților de a folosi masca sunt derutante și îi face pe oameni să creadă că „orice pui în fața feței te protejează”, ceea ce sporește confuzia.

„Ar trebui să discutăm despre modalități mai bune de protecție. Ar trebui să dicutăm despre măștile de tip N95, care ar funcționa mai bine atât pentru cei care nu sunt vaccinați, cât și pentru cei care nu au trecut încă prin boală.”

Centrul pentru Tratarea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a fost criticat pentru modificările privind recomandările de a purta mască. Oficialii spun că există date care indică faptul că persoanele vaccinate pot transmite virusul, ceea ce i-a determinat să recomande tuturor, indiferent de statusul de vaccinare, să poarte o mască în spațiile închise.

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook