Florin Cîțu anunță că România ar putea produce un vaccin anti-Covid

Florin Cîțu anunță că România ar putea produce un vaccin anti-Covid

Institutul Național Cantacuzino ar putea produce unul dintre vaccinurile anti-Covid. Premierul Florin Cîțu a spus astăzi că autoritățile europene au fost informate că România are capacitatea de a produce vaccinuri. Așteptăm răspunsul oficialilor europeni.

Fiind întrebat dacă România intenționează să achiziționeze vaccinul rusesc Sputnik V, Cîțu a declarat că are o soluție mai bună.

„Nu, România va face un lucru mult mai bun. Noi vom încerca să producem vaccinul la Cantacuzino. Ne-am arătat disponibilitatea, am trimis o scrisoare oficialilor europeni, așteptăm să aflăm ce vaccin am putea produce”.

Dacă răspunsul europenilor va fi unul afirmativ, am putea începe fabricarea unui vaccin anti-Covid deja existent.

„Știm foarte clar că Insititutul Cantacuzino, înființat în 1921, este un institut cu tradiție. De-a lungul timpului a reușit să se impună la nivel european. Însă, din păcate, subfinanțarea din ultimii 30 de ani și lăsarea în paragină a institutelor de cercetare în domeniul medical și-au spus cuvântul”, spune medicul Radu Țincu, pentru Aleph News. „Anunțul premierului este încurajator, însă de aici până la a pune în practică ideea prim-ministrului este cale lungă. (…) Sunt o serie de reglementări europene care trebuie să fie îndeplinite de România. (…) Nu cred că se poate discuta de o începere a producției de vaccin de la o lună la alta. Cel mai probabil vor fi necesare investiții majore în infrastructura tehnică a Institutului Cantacuzino”, crede Țincu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook