Festivalul muzicii: mii de oameni s-au adunat la Paris fără distanțare socială

Festivalul muzicii: mii de oameni s-au adunat la Paris fără distanțare socială

Mii de oameni au dansat duminică seară, 21 iunie, în mai multe zone din nordul Parisului, cu ocazia festivalului de muzică, deși întrunirile mai mari de 10 persoane sunt încă interzise. Anumite evenimente se pot, totuși, „desfășura într-un regim special”, cu „autorizarea prealabilă din partea prefectului departamentului, în colaborare cu primarul”, potrivit Ministerului Culturii care a autorizat festivalul spunând că «este important să sărbătorim».

Foto: AFP

Festivalul de anul acesta este diferit din cauza crizei de sănătate, dar cartierele din Paris au fost totuși aglomerate. Mii de oameni au dansat pe străzi fără ca poliția să intervină cu promptitudine.

Critici ale personalului medical

„Mi-e teamă că ne îndreptăm către un al doilea val”, „este iresponsabil”, „un festival de muzică după o criză majoră de sănătate, ce idee de geniu!”. Pe Twitter, mulți utilizatori au criticat dur aceste adunări. „Nu asta reprezintă așa-numita ieșire din izolare progresivă. Am înțeles că festivalul muzicii ne eliberează, dar nu îl putem evita anul acesta? ”, a întrebat Gilbert Deray, medicul șef la La Pitié-Salpêtrière într-o postare.

Ediția festivalului de muzică din acest an este marcată de coronavirus. Industria spectacolelor a fost lovită puternic de pandemie și se consideră a fi „marele invins” al crizei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook