Te așteaptă o nouă vară fără festivaluri. Cel mai mare festival de muzică din lume, anulat și în 2021 din cauza pandemiei

Te așteaptă o nouă vară fără festivaluri. Cel mai mare festival de muzică din lume, anulat și în 2021 din cauza pandemiei

Veștile proaste se țin lanț: ediţia 2021 a Festivalului Glastonbury din Marea Britanie a fost anulată din nou din cauza pandemiei de coronavirus, anunță organizatorii evenimentului.

Glastonbury este considerat cel mai mare festival din lume și are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.

Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme din comitatul Somerset. Cei care au participat la prima ediţie, din 1970, au plătit o liră sterlină și au primit în schimb lapte de la fermă şi i-au ascultat pe Marc Bolan şi Al Stewart.

O perioadă de timp, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii ’90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent.

Din păcate, lucrurile în industrie funcționează ca un domino. Cade unul, cad mai multe, așa că te poți aștepta la mai multe anunțuri de acest tip.

La Glastonbury merg anual peste 170.000 de spectatori și este al doilea an consecutiv când evenimentul nu se ține. Pierderile sunt uriașe, spun organizatorii, costul unui astfel de festival depășind 12 milioane de lire.

În plus, autoritățile nu-i ajută pe organizatori, așa că multe evenimente riscă să nu se mai țină niciodată.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook