Excepții pentru VIP-uri| 2.500 de politicieni și oficiali, scutiți de carantină pentru a participa la finala EURO 2020 de la Londra

Excepții pentru VIP-uri| 2.500 de politicieni și oficiali, scutiți de carantină pentru a participa la finala EURO 2020 de la Londra

Regulile nu se aplică la fel și nu sunt făcute pentru toată lumea. Încă o dovadă vine de la Londra, unde autoritățile britanice fac „tot ce le stă în putință” pentru a găzdui finala EURO 2020. Guvernul a decis să primească politicieni și oficiali FIFA și UEFA fără a le impune restricțiile valabile pentru călătorii „obișnuți”.

Aproximativ 2.500 de oficiali UEFA și FIFA, politicieni, sponsori și jurnaliști sunt scutiți de carantină la sosirea în Anglia, măsură valabilă pentru ceilalți turiști, potrivit The Times. Totul pentru a evita ca finala să fie mutată la Budapesta.

Luni, guvernul britanic a decis să amâne cu patru săptămâni relaxarea restricțiilor, în încercarea de a combate varianta Delta a coronavirusului, care devine dominantă.

Singurele două echipe prezente în campionat ale căror țări sunt pe lista verde a Angliei și nu sunt supuse carantinării sunt Țara Galilor și Scoția. Toate celelalte sunt pe lista galbenă, cu excepția Turciei, care este pe cea roșie.

Călătorii care sosesc din țări incluse pe lista roșie trebuie să respecte o carantină instituționalizată de 10 zile, iar cei care vin din statele prezente pe lista galbenă vor sta 10 zile în auto-izolare, într-o locație aleasă de ei. Pentru cei din urmă există varianta de a ieși din carantină după cinci zile, dacă aleg să plătească un test Covid și rezultatul este negativ.

Întrebat despre corectitudinea unei astfel de decizii, ministrul Kit Malthouse a declarat: „Nu am văzut detaliile acestei propuneri. Însă ceea ce încercăm să facem este să reușim să organizăm meciurile de la EURO”.

„Este o competiție extraordinară, suntem norocoși că o organizăm, încercăm să o ducem la capăt [..] Vom lua totul în considerare când vom lua decizia finală, peste câteva zile”.

Oficialii britanici se tem că dacă nu relaxează măsurile, semifinalele și finala vor fi mutate în Ungaria, unde nu există restricțiile de călătorie pentru călătorii din zona Schengen.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook