Epidemiologul-șef al Californiei recomandă suspendarea vaccinării cu doze Moderna care provin dintr-un anumit lot. „Număr mare de reacții alergice”

Epidemiologul-șef al Californiei recomandă suspendarea vaccinării cu doze Moderna care provin dintr-un anumit lot. „Număr mare de reacții alergice”

Epidemiologul-șef al statului California, Statele Unite, spune că dozele de vaccin Moderna care provin din lotul 041L20A provoacă „reacții alergice” și recomandă excluderea acestora din planul de vaccinare. „Un număr mare de reacții alergice au fost raportate în urma administrării unor doze Moderna”, spune dr. Erica Pan.

„Aproximativ 10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore. Realizăm că avem stocuri limitate de vaccin, dar, din motive de precauție, recomandăm suspendarea folosirii dozelor Moderna care provin din lotul 041L20A și utilizarea altor seruri disponibile, până când investigațiile se vor finaliza”, a spus dr. Pan duminică seară.

Departamentul de Sănătate Publică din California a declarat că pacienții afectați au dezvoltat „reacții alergice severe în perioada standard de monitorizare”, potrivit ABC News.

Mai mult de 330.000 de doze din respectivul lot au fost distribuite către 287 de centre de vaccinare din statul California, în perioada 5-12 ianuarie, potrivit Departamentul de Sănătate Publică, care spune că nu au fost raportate alte cazuri similare legate de acel lot.

„Am primit un raport din partea Departamentului de Sănătate Publică din California, prin care am fost informați că anumite persoane vaccinate în San Diego au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au primit serul care provine dintr-un anumit lot. Cooperăm cu autoritățile din domeniul medical pentru a investiga aceste reacții adverse. Până acum nu am primit reclamații de acest tip din partea altor centre de vaccinare care au folosit doze din respectivul lot”, spun oficialii companiei Moderna.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook