Emmanuel Macron, „foarte prudent” privind vaccinul Pfizer. „Vaccinarea nu este o prioritate în strategia Franței”

Emmanuel Macron, „foarte prudent” privind vaccinul Pfizer. „Vaccinarea nu este o prioritate în strategia Franței”

Emmanuel Macron este „foarte precaut” în ceea ce privește vaccinul Pfizer / BioNTech dezvoltat împotriva Covid-19 și  subliniază că vaccinarea populației nu a fost o prioritate pe termen scurt în strategia Franței privind gestionarea crizei coronavirusului.

Marea Britanie este prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului bazat pe tehnologia inovatoare ARN mesager, utilizată și la vaccinul Moderna, în timp ce AstraZeneca se bazează pe o tehnologie clasică.

„Nu cred în vaccinarea obligatorie pentru Covid-19”

Autoritatea Europeană pentru Medicamente a dat termen până cel târziu pe 29 decembrie pentru a-și da avizul cu privire la vaccinul Pfizer / BioNtech, în timp ce produsele Moderna și AstraZeneca vor fi disponibile mai târziu.

„Aș fi foarte atent”, a răspuns Emmanuel Macron când a fost întrebat despre vaccinul Pfizer / BioNtech, în cadrul unui interviu acordat canalului online Brut. „Sunt mai multe vaccinuri care vor apărea, nu doar unul. Acum avem un vaccin bazat pe ARN mesager, ceea ce este o premieră mondială”.

„Nu cred în vaccinarea obligatorie pentru Covid, deoarece, în primul rând, trebuie să fim întotdeauna foarte sinceri și foarte transparenți, nu știm totul despre acest vaccin, așa cum nu știm totul despre acest virus. În fiecare etapă, vom spune tot ce știm”, a continuat președintele Franței.

“Vaccinul din aprilie nu va fi același cu vaccinul din ianuarie. Există vaccinuri care vor ajunge în primăvară și vară, care vor fi făcute cu alte tehnici”.

Vaccinarea în etape

Franța a ales să-și vaccineze populația pe etape, mai întâi vârstnicii din casele de bătrâni, apoi cei fragili și, în cele din urmă, în primăvară, restul populației.

„Nu le spunem oamenilor: ‘Vaccinați-vă, vaccinați-vă’, avem o altă strategie”, a spus Emmanuel Macron.

„Cheia strategiei, din momentul în care ieșim complet din izolare, va fi să „testăm-alertăm-protejăm”[…] și treptat să vaccinăm, dar vaccinul este de fapt soluția pentru momentul în care între 50% și 60% din populație a dobândit imunitate colectivă ”, a adăugat el.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook