Emil Boc spune că marile festivaluri vor fi organizate anul acesta, dar totul depinde de rata de vaccinare

Emil Boc spune că marile festivaluri vor fi organizate anul acesta, dar totul depinde de rata de vaccinare
Festivalul UNTOLD, 2019. Foto: Mediafax 

Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, își exprimă convingerea că marile festivaluri vor putea fi organizate anul acesta, dar condițiile nu au fost încă stabilite și totul depinde de succesul campaniei de vaccinare. „Le spunem tuturor festivalierilor de toate vârstele: dacă vreți să ajutați revenirea cât mai repede la aceste festivaluri vă rugăm să vă vaccinați”.

Boc spune că au existat dezbateri la care au participat premierul Florin  Cîțu și membrii comitetului care pregătește măsurile de relaxare care ar trebui să intre în vigoare după 1 iunie. „În general opinia majoritară este că da, vom avea evenimente în această vară, da, avem nevoie de această lună de foc pentru vaccinare, astfel încât să trecem un prag critic în vederea asigurării unei proporții cât mai mari din populație care să fie vaccinată, astfel încât deja din luna mai să fie cunoscute condițiile pentru lunile august, septembrie, când vor fi organizate aceste festivaluri mai mari. Eu sunt convins că vor fi, deocamdată nu știm exact condițiile”, a declarat Emil Boc pentru Aleph News.

El a menționat că va avea loc un spectacol-test, după modelul celui de la Barcelona, astfel încât să poată fi propuse anumite măsuri de organizare pentru redeschiderea teatrelor sau a evenimentelor în ansamblu, în concordanță cu rezultatele obținute în urma concertului-pilot. „Va fi fără mască, cu condiția să fii imunizat, asta înseamnă să ai ambele doze de vaccin efectuate, probabil că vor permite și cu un test PCR, astfel încât să putem monitoriza starea de sănătate a celor care au fost la spectacol, să putem avea o concluzie”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook