EMA examinează cazuri de tulburări nervoase apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

EMA examinează cazuri de tulburări nervoase apărute după vaccinarea cu AstraZeneca

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Europa a declarat vineri că examinează rapoarte despre o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca și a solicitat companiei date mai detaliate despre cazurile identificare.

Ca parte a unei revizuiri periodice a rapoartelor de siguranță legate de vaccinul Vaxzevria, comitetul de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) analizează datele cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre, a transmis autoritatea de reglementare.

EMA analizează, de asemenea, rapoarte despre inflamații ale inimii după vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna. Ambele vaccinuri folosesc o nouă tehnologie ARNm pentru a construi imunitatea împotriva coronavirusului.

Sindromul Guillain-Barré este o afecțiune neurologică rară – sistemul imunitar atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor apar după o infecție bacteriană sau virală și se dezvoltă în decursul a câteva zile sau săptămâni.

Este un risc extrem de rar, cunoscut, asociat cu infecții respiratorii și intestinale, precum și cu unele vaccinări din trecut.

AstraZeneca, Pfizer, BioNTech și Moderna nu au oferit reacții.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook