Eficiența declarată inițial de AstraZeneca se păstrează și în cazul variantei britanice a SARS-Cov-2

Eficiența declarată inițial de AstraZeneca se păstrează și în cazul variantei britanice a SARS-Cov-2

Vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Universitatea din Oxford și grupul AstraZeneca păstrează o „eficacitate similară” împotriva variantei descoperite în sudul Angliei, declară cercetătorii responsabili de proiect. Analizele studiilor clinice efectuate în perioada 1 octombrie – 14 ianuarie în Regatul Unit au arătat „protecție împotriva infectărilor simptomatice, în ciuda unei cantități mai mici de anticorpi neutralizanți”, arată universitatea britanică într-un comunicat. „Vaccinul protejează nu numai împotriva variantei originale, ci și împotriva noii variante B.117 care a provocat reapariția”, explică profesorul Andrew Pollard, liderul studiului.

Oxford nu a furnizat date despre variantele sud-africane și braziliene, care stârnesc îngrijorare. În ultimele zile, autoritățile britanice de sănătate s-au preocupat de o nouă mutație pe care varianta britanică a suferit-o și care are puncte comune cu varianta sud-africană. Vaccinul Oxford/AstraZeneca și cel al Pfizer/BioNTech sunt cele două administrate în prezent în Mareaa Britanie. Aproape 10,5 milioane de persoane au primit o primă doză din unul dintre aceste vaccinuri.

Serul AstraZeneca a fost aprobat de alte câteva țări și de Uniunea Europeană. Dar unele state au preferat să îl recomande numai celor cu vârsta sub 65 de ani, din lipsă de date privind acțiunea în cazul vârstnicilor.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook