Eficiență de 95% pentru vaccinul rusesc. Putin nu s-a vaccinat încă, nu poate fi „voluntar”

Eficiență de 95% pentru vaccinul rusesc. Putin nu s-a vaccinat încă, nu poate fi „voluntar”

Rusia susține că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 95%. Acestea sunt rezultatele preliminare obținute la 42 de zile după injectarea primei doze, au indicat centrul de cercetare Gamaleïa din Moscova, Ministerul Sănătății din Rusia și Fondul suveran rus, implicate în dezvoltarea vaccinului. Cu toate acestea, nu au menționat numărul voluntarilor care au luat parte la studiu.

Acest vaccin se bazează pe utilizarea a doi vectori virali, două adenovirusuri. Vaccinurile cu „vector viral” utilizează un alt virus, slab virulent, ca purtător, transformat pentru a putea adăuga o parte din virusul responsabil pentru Covid-19. Virusul modificat intră în celulele persoanelor vaccinate, care apoi produc o proteină tipică SARS-CoV-2, antrenându-și sistemul imunitar să o recunoască.

În ciuda rezultatelor bune pe care Moscova suține că le-a obținut, președintele Vladimir Putin nu a fost încă vaccinat anti-Covid. „Bineînțeles, șeful statului nu poate lua parte la vaccinare ca voluntar”, explică purtătorul de cuvânt de la Kremlin.

Președintele nu poate utiliza un vaccin necertificat, dar după ce procedurile de aprobare vor fi finalizate, Putin va anunța dacă va alege să se vaccineze.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook