Două treimi dintre ruși refuză vaccinul Sputnik V și consideră că SARS-Cov-2 este o armă biologică

Două treimi dintre ruși refuză vaccinul Sputnik V și consideră că SARS-Cov-2 este o armă biologică

Aproape două treimi dintre ruși resping vaccinul Sputnik V și aproximativ aceeași proporție consideră că SARS-Cov-2 a fost creat în laborator, ca armă biologică, potrivit unui sondaj independent. Centrul Levada transmite că investigația efectuată luna trecută a arătat că 62% dintre ruși nu doresc să facă vaccinul produs în propria țară, iar cel mai înalt nivel de reticență a fost identificat în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Majoritatea respondenților au citat efectele secundare – care pot include febră și oboseală – ca principal motiv pentru care nu doresc să se vaccineze. Sondajul, realizat pe un esantion de 1.601 de persoane din 50 de regiuni, a constatat, de asemenea, că 64% dintre oameni consideră că noul coronavirus a fost creat ca o armă biologică.

Originea Covid-19 a fost extrem de politizată, dar majoritatea virusologilor și experților în boli infecțioase spun că este cel mai probabil să fi evoluat în mod natural.

Credința că virusul a fost creat ca o armă biologică este predominantă printre rușii în vârstă de 40-54 de ani, 71% dintre aceștia susținând acest punct de vedere, arată sondajul. Doar 23% cred că virusul a apărut în mod natural.

Rusia, care a înregistrat aproape 4,3 milioane de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, a aprobat trei vaccinuri împotriva COVID-19.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook