Donald Trump susține că vaccinul va fi gata într-o lună

Donald Trump susține că vaccinul va fi gata într-o lună

Donald Trump este încrezător. Marți, 15 septembrie, președintele SUA a susținut că un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi disponibil într-o lună. „Suntem foarte aproape de un vaccin”, a spus el în timpul unei discuții cu alegători din Pennsylvania, difuzată pe ABC News. El a adăugat că acest vaccin ar trebui gata în „trei” sau „patru săptămâni”.

Cu câteva ore mai devreme, vorbind la Fox News, Donald Trump a afirmat că un vaccin ar putea fi disponibil în „patru săptămâni, ar putea fi opt săptămâni”. Democrații s-au declarat îngrijorați de presiunea politică exercitată de Donald Trump asupra oficialilor din domeniul sănătății și oamenilor de știință pentru a grăbi dezvoltarea și aprobarea unui vaccin, la timp pentru a inversa tendința dinaintea alegerilor prezidențiale împotriva lui Joe Biden, de pe 3 noiembrie .

Experții, inclusiv directorul Institutului SUA de Boli Infecțioase, Anthony Fauci, spun că aprobarea vaccinului este mai probabil să se producă la sfârșitul anului. Întrebat de ABC News despre motivele sale pentru a minimiza gravitatea epidemiei care a ucis până acum aproape 200.000 de americani, Trump a negat, spunând: „Nu am minimizat-o. De fapt, în multe lucruri, am exagerat importanța sa în ceea ce privește acțiunile întreprinse.”.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook