Directorul unui fond de pensii canadian, forțat să-și dea demisia după ce a călătorit în Emiratele Arabe pentru a se vaccina

Directorul unui fond de pensii canadian, forțat să-și dea demisia după ce a călătorit în Emiratele Arabe pentru a se vaccina

Șeful principalului fond de pensii al Canadei, Mark Machin, a demisionat după ce a călătorit în Emiratele Arabe Unite pentru a fi vaccinat împotriva Covid-19, în ciuda recomandărilor guvernului de a evita călătoriile în străinătate. „Recent, președintele și CEO-ul nostru Mark Machin a decis să călătorească în Emiratele Arabe Unite, unde a aranjat să fie vaccinat împotriva Covid”, a explicat Regime Investment Board Canada pensions (CPPIB) într-un comunicat de presă.

„După discuțiile cu consiliul de conducere, Mark Machin și-a prezentat demisia și a fost acceptată”, adaugă RPC Investments. Fondul gestionează planul de pensii a aproximativ 20 de milioane de canadieni.

Întârzieri în campania canadiană de vaccinare

Informațiile au fost dezvăluite de The Wall Street Journal, care a raportat că Mark Machin, 54 de ani și CEO al fondului din 2016, a primit o doză de vaccin Pfizer/BioNTech în luna februarie, în Emiratele Arabe Unite.

Campania de vaccinare din Canada, care a rămas în urmă din cauza problemelor de livrare a vaccinurilor Pfizer și Moderna, este în prezent rezervată persoanelor în vârstă și îngrijitorilor. Mai puțin de 3% din cei 38 de milioane de canadieni au primit până în prezent o doză de vaccin.

Guvernul federal al lui Justin Trudeau îndeamnă cetățenii să evite călătoriile neesențiale în străinătate. Recent, el a înăsprit condițiile de carantină la întoarcerea în Canada, pentru a descuraja acest tip de călătorii, în special către „destinațiile însorite” și pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Mai mulți politicieni au fost criticați în Canada în ultimele luni pentru că au călătorit în străinătate, în ciuda acestor instrucțiuni. Un fost ministru al finanțelor din Ontario a demisionat la sfârșitul anului, după o vacanță controversată în Caraibe.

Sursa: Huffington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook