Directorul OMS a fost în conducerea unui partid comunist etiopian, catalogat de SUA drept organizație teroristă

Directorul OMS a fost în conducerea unui partid comunist etiopian, catalogat de SUA drept organizație teroristă

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a fost acuzat că acoperă incompetența guvernului de la Beijing în problema coronavirusului și laudă China în ciuda gestionării dezastruoase a epidemiei. Trecutul său comunist ar contribui la relațiile bune pe care le are cu liderul chinez Xi Jinping.

“În loc să se concentreze pe combaterea pandemiei, Tedros a politizat criza și a ajutat China să nu-și asume răspunderea pentru o serie de erori pe care le-a făcut la începutul epidemiei“, scriu americanii de la Conservative US.

China a ascuns originea virusului și puterea de răspândire. Oamenii care au încercat să spună adevărul au fost fie arestați, fie au dispărut, iar postările lor din mediul online au fost sterse.

În acest context, revin în primplan anumite lucruri din trecutul actualului director OMS.

El este primul director din istoria OMS care nu este medic, dar și singurul care are un trecut politic.

John Martin scrie în “Infracțiunile lui Tedros Adhanom” că șeful OMS a fost membru în conducerea Frontului de Eliberare Tigray, un partid etiopian comunist, cu tendințe violente, partid ce a fost catalogat drept organizație terorista de către SUA în anii ’90.

Etiopian Registrar scrie că Tedros a fost membru de top al Frontului, iar partidul la conducerea căruia s-a aflat “este responsabil pentru corupție, crime, detenție în masă, privare de bunuri”.

Statele Unite a definit Frontului de Eliberare Tigray ca fiind o grupare teroristă din cauza “activităților violente pe care le-a întreprins înainte de a face parte din coaliția care a ajuns la guvernarea Etiopiei în 1991”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook