Din 27 iunie, vezi pe Netflix sezonul 3 din Dark, primul serial german produs de cei de la Netflix

Din 27 iunie, vezi pe Netflix sezonul 3 din Dark, primul serial german produs de cei de la Netflix
de George Mihalcea

Comparat de critici cu serialele americane Twin Peaks și Stranger Things, Dark – care devenea în 2017 prima produție germană cumpărată de cei de la Netflix – s-a impus ca una dintre cele mai de succes francize europene aflate în portofoliul lor. Doar Casa de papel îl depășește, poate, la capitolul popularitate. Din 27 iunie, Netflix îți arată al treilea și ultimul sezon din acest proiect foarte ambițios.

Baran bo Odar, regizorul elvețian care a creat Dark, a fost observat de șefii de la Netflix după ce a lansat în 2014 tehno-thrillerul Who Am I, un film despre hackeri care dă clasă multor filme americane cu un subiect similar.

Povestea din Dark se desfășoară într-un mic orășel german în care viața comunității locale e data peste cap de dispariția unor copii. Intriga e cumva asemănătoare cu cea din Stranger Things. Însă, pe lângă atmosfera apăsătoare și secretele stranii ale micii comunități locale, Dark explorează mult mai în profunzime teme precum călătoria în timp și universurile paralele, astfel că povestea din Dark ajunge, pe parcursul celor 3 sezoane, să se desfășoare în trei epoci istorice diferite. E un efort de producție spectaculos, cu o imagine și un production design impresionante, și care aduce în prim plan o nouă generație de actori germani memorabili.

Dacă nu mai ții minte exact acțiunea primelor două sezoane din Dark, cei de la Netflix ți-au pregătit o recapitulare a poveștii în 10 minute:

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook