Didier Raoult, despre al doilea val: Ar trebui să urmărim evoluția bolii în Noua Zeelandă

Didier Raoult, despre al doilea val: Ar trebui să urmărim evoluția bolii în Noua Zeelandă

Potrivit directorului general al Institutului IHU Méditerranée, care pune la îndoială de câteva luni de posibilitatea unui al doilea val de Covid-19, există o țară la care va trebui să fim « atenți ».

Trebuie să urmărim evoluția din „Noua Zeelandă, deoarece se află în emisfera sudică și are condiții climatice destul de apropiate de cele ale Franței (și mare parte din țările europene). Dacă va exista o nouă epidemie în Noua Zeelandă, vara aceasta (țara aflată în emisfera sudică va intra în perioada de iarnă), ne putem teme că va exista același tip de epidemie iarna viitoare, în Franța, deoarece așa se întâmplă în majoritatea infecțiilor respiratorii „, a adăugat el.

„Nimeni nu poate prezice viitorul”

Cu toate acestea, Didier Raoult a dat din nou asigurări că se îndoiește de o revenire a bolii, deși, potrivit spuselor sale, „nimeni nu este capabil să prezică viitorul”.

„În mod normal, ar trebui să se comporte ca celelalte coronavirusuri, un vârf epidemic, apoi unele cazuri sporadice, și vom vedea ce va mai fi după […] Poate fi și puțin diferit, cu un nou vârf epidemic în perioada de iarnă sau de primăvară „, mai analizează el.

În ceea ce privește Noua Zeelandă, insula din Pacific, această țară a transmis prin premierul Jacinda Ardern că a eradicat virusul. Toate restricțiile naționale care au fost puse în aplicare pentru combaterea Covid-19 au fost ridicate. A fost prima țară din lume care a ieșit oficial din această criză de sănătate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook