Cu sau fără vaccin, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi organizate în 2021

Cu sau fără vaccin, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi organizate în 2021

Thomas Bach, președintele Comitetului Olimpic Internațional (COI), vrea ca evenimentul să fie un succes, în ciuda faptului că a fost amânat un an din cauza pandemiei. „Sportul revine încet, dar sigur” în lume, a spus el menționând că „o serie de evenimente sportive majore au fost organizate recent cu succes, inclusiv meciuri în diferite ligi japoneze”.

Evenimente foarte complexe, precum Turul Franței, care s-a încheiat duminică, ne-au arătat și au arătat lumii că se pot organiza evenimente sportive sigure chiar și fără vaccin.”, a adăugat el.

Cu toate acestea, sosirea unui vaccin și testele rapide pentru coronavirus ar face mult mai ușoară organizarea Jocurilor, a precizat Thomas Bach într-o videoconferință cu oficialii japonezi ai organizației, reuniti la Tokyo.

Provocări mari”

Jocurile olimpice organizate în capitala japoneză pentru vara anului 2020 au fost amânate cu un an, din cauza răspândirii Covid19. Festivitatea de deschidere este stabilită pentru 23 iulie 2021, iar organizatorii au spus în repetate rânduri că JO vor avea loc sub o formă sau alta și vor fi sigure atât pentru spectatori, cât și pentru sportivi.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook