Cu banii de smartphone poți să-ți iei mașină

Cu banii de smartphone poți să-ți iei mașină

Rivalitatea dintre Samsung şi Apple aruncă preţul telefoanelor inteligente în aer.

Plătești în medie 1000 de dolari pentru un smartphone.

Samsung a lansat două noi modele, la  peste 1300 de dolari bucata.

Apple menţine costul ultimelor modele de smartphone-uri în jurul sumei de 1000 de dolari.

Eşti fan Samsung sau Apple? Curând s-ar putea să te reorientezi sau… să plăteşti peste 1300 de dolari, în medie, pentru un model de smartphone. Rivalitate dintre cele două companii a aruncat în aer preţul telefoanelor inteligente, iar sumele noilor modele depăşesc cu mult pragul de 1000 de dolari.

Samsung fură startul lansărilor din 2020 și scoate pe piaţă două modele care „te dau pe spate”.  “Galaxy Z Flip” este al doilea model pliabil de la producătorul sud-coreean care te uimeşte cu tehnologia, dar şi cu preţul: 1380 de dolari. Cam cât ai da pe o maşină de clasă medie, la mâna a doua. Și nu a fost cel mai scump telefon prezentat săptămâna asta. Galaxy S20 Ultra, full option, costă 1599 de dolari.

Lupta pentru tehnologie este dublată, ca de obicei de Apple, care în septembrie lansează modelul iPhone 12. Deşi producătorii nu au anunţat specificaţiile telefonului, surse din interiorul companiei spun că va avea o camera frontală de 13 MP, un nou sistem de camere 8K şi un cip Bionic. La aşa dotări, să te aştepţi la un preţ pe măsură, care cu siguranţă o să depășească pragul de 1000 de dolari.

Până atunci e bine de ştiut că, prin comparaţie, ultimele modele de la Apple, iPhone 11 și 11 PRO, costă mai puţin decât ultimele modele Samsung. Concluzia: cu 1000 de dolari poţi să îţi iei uşor varianta premium de la Apple, dar nu îţi poţi cumpăra ultimul model Samsung.

Şi nu sunt singurele companii producătoare de telefoane mobile care ridică mult preţul. Motorala vrea 1500 de dolari pentru modelul Razr, relansat sub formă de telefon pliabil.

Foto Pixabay

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook