Covid-19| Vaccinul produs de Sanofi și GSK va costa „mai puțin de 10 euro”

Covid-19| Vaccinul produs de Sanofi și GSK va costa „mai puțin de 10 euro”

Costul viitorului vaccin dezvoltat de laboratoarele Sanofi și GSK împotriva Covid-19 „nu este încă stabilit”, dar va fi „mai mic de zece euro” pe doză, a spus Olivier Bogillot, președinte Sanofi France, pentru France Inter.

„Suntem în curs de calculare a tuturor costurilor de producție”, a spus președintele companiei farmaceutice. „Vom ajunge la mai puțin de zece euro” pe doză, a spus el, menționând „împărțirea riscurilor cu statele”, ceea ce permite prețuri „cât mai mici posibil”.

Fără diferențe între țări

Legat de prețul de aproximativ 2,50 euro pe doză anunțat de competitorul anglo-suedez AstraZeneca, Olivier Bogillot a explicat diferența prin faptul că Sanofi își folosește toate resursele „interne”, „proprii cercetători și propriile sale fabrici” pentru a dezvolta și produce vaccinul, în timp ce AstraZeneca „a subcontractat mult producția”.

„Francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani”, a spus el. „Am semnat în timpul verii cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și cu britanicii”. Statele Unite vor avea în jur de 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.

Condiții de preț „excepționale”

Pentru partea europeană, vaccinul va fi fabricat în Franța, a reamintit managerul, menționând asocierea cu grupul britanic GSK.

„Nu este obișnuit să faci parteneriat cu un concurent, dar este destul de sănătos în acest război împotriva Covid”, a spus el. „Milioane de doze” vor fi furnizate și țărilor în curs de dezvoltare prin intermediul structurii Sepi, la prețuri „destul de excepționale”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook