Covid-19| Vaccinul de la Oxford University produce răspuns imunitar și nu prezintă riscuri

Covid-19| Vaccinul de la Oxford University produce răspuns imunitar și nu prezintă riscuri

Testele realizate pe un eșantion de 1.077 de persoane au arătat că vaccinul determină organismul să producă anticorpi și globule albe, care luptă împotriva coronavirusului, notează BBC.

Rezultatele sunt promițătoare, dar este încă prea devreme pentru a ști dacă remediul este eficient. Teste suplimentare sunt programate.

“Mai este mult de lucru până putem confirma că vaccinul nostru va fi de ajutor în combaterea pandemiei, dar rezultatele de până acum sunt promițătoare”, a spus prof. Sarah Gilbert, cea care coordonează echipa de la Oxford University.

Revista de specialitate Lancet a publicat studiul și a prezentat următoarea concluzie:

ChAdOx1 nCoV-19 (denumirea științifică a vaccinului) nu prezintă riscuri, este tolerat de organism și produce răspuns imun în organism […] Faza a treia de testare se desfășoară acum în Brazilia, Africa de Sud și Marea Britanie, iar UK va evalua eficacitatea vaccinului în funcție de grupe de vârstă și condiții de sănătate.

Premierul Boris Johnson i-a felicitat prin intermediul Tweeter pe cercetătorii de la Oxford, spunând că este “un pas important în direcția cea bună”.

“Sunt vești foarte pozitive. Un mare bravo cercetătorilor de clasă mondială de la Oxford.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook