Covid-19| UE dorește ca 40% din populație să fie vaccinată în prima etapă

Covid-19| UE dorește ca 40% din populație să fie vaccinată în prima etapă

Uniunea Europeană a realizat un plan de vaccinare pentru 40% din populația țărilor membre.

Pragul este dublu față de cel propus de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care urmărește să cumpere suficiente doze pentru 20% din populația lumii, vizând persoanele vulnerabile.

UE estimează că procentul celor care au nevoie de vaccin cât mai repede se ridică la 40%, dar judecând în funcție de proporțiile grupurilor de risc, țările slab dezvoltate sunt dezavantajate, arată Reuters.

Nu există încă un vaccin Covid-19 aprobat, în afară de cel rusesc, care a fost înregistrat înainte de finalizarea testelor clinice. Este de așteptat ca stocurile unui potențial vaccin să fie limitate pentru o lungă perioadă de timp, întrucât capacitatea de producție este redusă.

“Însumând grupurile de risc depistate, vom ajunge la 40% din populație, în funcție de situația și demografia din fiecare țară.”, arată comunicatul emis de experții din domeniul sănătății.

Documentul arată că grupurile de risc, cele care vor fi vaccinare prioritar, cuprind 200 de milioane de oameni din cele 450, incluzând persoane care prezintă comorbidități, vârstnici și lucrători medicali.

Obiectivul este de obține imunitatea de grup, care ar putea fi dobândită doar după ce pragul de vaccinare de 40% va fi depășit.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook