Covid-19| Statele Unite au cumpărat în avans un potențial vaccin. Tranzacție de 1,95 miliarde $

Covid-19| Statele Unite au cumpărat în avans un potențial vaccin. Tranzacție de 1,95 miliarde $

Guvernul SUA va plăti 1,95 miliarde de dolari pentru a obține 100 de milioane de doze ale unui potențial vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de alianța germano-americană Biontech / Pfizer, au anunțat miercuri cele două laboratoare. În aprilie, grupul a anunțat lansarea unui studiu clinic în Germania pe 200 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

„Guvernul american a plasat o comandă pentru 100 de milioane de doze în schimbul a 1,95 miliarde de dolari și ar putea achiziționa până la 500 de milioane de doze suplimentare”, au spus cele două companii într-un comunicat.

Compania de biotehnologie germană Biontech și laboratorul american Pfizer dezvoltă de câteva luni un proiect de vaccin, care intră acum într-o fază decisivă a studiilor clinice la scară largă, după primele rezultate încurajatoare. Washingtonul ar trebui să primească primele doze imediat ce „Pfizer a fabricat cu succes (vaccinul) și a obținut aprobarea” de la autoritățile sanitare americane.

Rezultate preliminare pozitive

Scopul celor două laboratoare este „fabricarea a 100 de milioane de doze înainte de sfârșitul anului 2020” și „mai mult de 1,3 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021”. La începutul lunii iulie, cele două companii au anunțat rezultate preliminare pozitive, după ce au testat vaccinul pe 45 de participanți. Acesta „este capabil să genereze un răspuns de anticorpi neutralizanți la om la niveluri mai mari sau egale cu cele văzute în serurile convalescente”.

Dar va fi nevoie de două doze pentru a imuniza o persoană, administrate la un interval de șapte zile, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Biontech. De acum, trebuie să înceapă o fază de teste clinice de amploare, care ar trebui să aibă loc în Brazilia și Argentina.

„De asemenea, suntem în discuții avansate cu multe alte guverne și sperăm să anunțăm în curând acorduri suplimentare de livrare”, a declarat Ugur Sahin, președintele Biontech, citat într-o declarație. Marți, guvernul britanic a anunțat un acord privind achiziționarea prealabilă a 30 de milioane de doze de la alianța germano-americană.

Sursa: L’Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook