Covid-19| Cluburile din Berlin se redeschid doar celor vaccinați sau vindecați

Covid-19| Cluburile din Berlin se redeschid doar celor vaccinați sau vindecați

Cluburile și discotecile se vor redeschide la interior începând cu weekend-ul viitor la Berlin, dar vor fi accesibile doar persoanelor vaccinate sau vindecate de Covid-19, anunță municipalitatea germană. Masca nu va fi obligatorie în majoritatea cluburilor de noapte din capitala Germaniei. Unele cluburi s-au redeschis pe parcursul verii, dar au oferit acces doar la spațiile exterioare și doar persoanelor vaccinate, vindecate sau care aveau test negativ. Masca era, însă, obligatorie.

Controale întărite pentru restaurante

Decizia a fost luată de un tribunal din Berlin care, pe 20 august, a decis în favoarea unui manager de club de noapte care dorea să deschidă întreaga unitate, cel puțin pentru persoanele care au fost vaccinate sau vindecate.

Municipalitatea din Berlin a autorizat, de asemenea, redeschiderea saunelor și a hamamurilor, activități foarte populare în Germania, tot persoanelor care au fost vaccinate și vindecate. Autoritățile intenționează să intensifice controalele în restaurante, pentru a obliga proprietarii să verifice cu strictețe documentele doveditoare.

Incidența Covid în capitala Germaniei a crescut ușor de câteva săptămâni, situându-se în prezent la 72 de infectări la 100.000 de locuitori pe parcursul a șapte zile.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook