Covid-19| BioNTech poate produce un vaccin nou „în șase săptămâni”, dacă apar mutații, spune șeful companiei

Covid-19| BioNTech poate produce un vaccin nou „în șase săptămâni”, dacă apar mutații, spune șeful companiei

În contextul descoperirii unei noi mutații a SARS-Cov-2, în Anglia, șeful BioNTech liniștește spiritele și afirmă că poate produce rapid un nou vaccin, în caz că va fi nevoie.

„Suntem capabili, din punct de vedere tehnic, să producem un nou vaccin în termen de șase săptămâni”, asigură liderul companiei, Ugur Sahin. „Frumusețea tehnologiei ARN mesager este că putem dezvolta în mod direct un vaccin care copiază complet informația noii mutații”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă susținute în Mainz, Germania.

Împreună cu Pfizer, BioNTech a realizat un vaccin anti-Covid care este deja utilizat în Marea Britanie și SUA, iar ieri a fost aprobat în Europa. Toate statele membre vor începe vaccinarea în același timp, pe 27 decembrie.

Apariția noii tulpini, localizate în Marea Britanie, stârnește îngrijorare în rândul liderilor statelor europene. Varianta, care a fost descoperită și în țări ca Italia, Danemarca sau Olanda, nu produce forme mai grave ale bolii, dar se răspândește cu mai mare rapiditate.

Sursa: BFMTV

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook