Coronavirus: În Japonia, parcurile de distracții cer vizitatorilor să nu țipe în roller coaster

Coronavirus: În Japonia, parcurile de distracții cer vizitatorilor să nu țipe în roller coaster

Japonezii în căutare de senzații tari vor putea din nou să se urce în roller-coast-uri datorită ridicării stării de urgență. Parcurile de distracții din țara Sorelui Răsare se redeschid, dar cu reguli stricte. Printre ele, unul ne amuză deja: interzis urlatul în roller coaster.

Conform CNN și The Japan Times, operatorii marilor parcuri de distracții din Japonia au introdus o serie de reguli privind modul în care este asigurată siguranța clienților și a personalului.

Fantomele caselor bântuite trebuie sa stea la distanță de victimele lor

Următoarele măsuri de siguranță sunt în vigoare în cazul parcurilor de distracții: verificări periodice ale temperaturii și utilizarea măștilor, pe lângă distanțarea socială.

Unele măsuri, însă, pot lua vizitatorii prin surprindere. Atracțiile în aer liber sunt încurajate, chiar și roller coaster, dar clienții trebuie să evite să țipe.

Regulamentul indică, de asemenea, că, dacă unii angajați au dificultăți să poarte o mască datorită specificului muncii lor, aceștia ar trebui să stea la cel puțin un metru față de vizitatori. „Fantomele care se ascund în casele bântuite ar trebui să mențină o distanță de un metru față de victimele lor”, a spus unul dintre angajați.

Cei deghizați în mascote sau supereroi nu au voie să dea mâna cu fanii și trebuie să păstreze o distanță adecvată. Conversațiile ar trebui să fie cât mai scurte ca durată.

„Aceste orientări nu vor elimina total infectările, dar vor reduce riscul.”, recunosc operatorii, angajându-se să continue studierea modalităților de reducere a riscului de transmitere în parcurile de distracții.

Parcuri cu propriile lor reguli

Recomandările au fost publicate de asociațiile japoneze ale parcurilor de distractii, care includ peste 30 de operatori mari, inclusiv Disneyland Tokyo, DisneySea și Universal Studios Japan.

Pe lângă regulile publicate, unele parcuri de distracții au propriile lor reguli. La Fuji-Q Highland, un parc de distracții de la poalele Muntelui Fuji, sunt deschise doar atracțiile în aer liber și sunt acceptați doar vizitatori care locuiesc în prefecturile vecine Yamanashi, Nagano, Niigata și Shizuoka.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook