Coronavirus | E puțin probabil să avem un vaccin eficace în 2021

Coronavirus | E puțin probabil să avem un vaccin eficace în 2021

Probabilitatea de a avea un vaccin 100% „eficient” împotriva coronavirusului în 2021 este scăzută, a estimat duminică, la BFMTV, epidemiologul Arnaud Fontanet, invitând oamenii să „revină la obiceiuri mai serioase” în fața riscului epidemic.

„Un vaccin înseamnă mai mulți ani de dezvoltare. Există, desigur, un efort fără precedent pentru a dezvolta acest vaccin, dar aș fi foarte surprins dacă am avea în 2021 un vaccin care să fie eficient”, a spus membrul Consiliului științific responsabil pentru gestionarea crizei Covid-19 în Franța.

„Un vaccin care va funcționa parțial”

„Probabil că vom avea un vaccin care va funcționa parțial”, a adăugat Arnaud Fontanet, spunând că „sfârșitul epidemiei” este încă „foarte departe”. În consecință, „trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, nu ne putem permite să ne izolăm din nou… deci să luăm lucrurile în serios”, a subliniat el. „În această vară, să respectăm distanța fizică! Adunările mari de oameni sunt inamicul numărul 1 „, a insistat el, după ce, la Nisa, a fost organizat un concert în aer liber fără distanțare fizică.

Imaginile acestui eveniment l-au determinat pe primarul Christian Estrosi să impună purtarea măștilor pentru evenimentele majore pe care municipalitatea le va organiza în viitor.

Cel mai favorabil context pentru apariția de noi focare epidemice rămân spațiile închise, a spus Arnaud Fontanet. „Focarele, pentru mulți, au început în spații limitate: nave de croazieră, săli de sport, discoteci, abatoare, locuri unde sunt adăpostiți lucrători importați, lăcașuri de cult … „.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook