Coreea de Sud va implementa un test comun pentru gripă și Covid-19

Coreea de Sud va implementa un test comun pentru gripă și Covid-19

Coreea de Sud va face în curând un nou pas în lupta împotriva coronavirusului oferind un kit de testare comun pentru virusul gripal și SARS-CoV-2.

Pe măsură ce sezonul de toamnă-iarnă se apropie, ideea ar fi de a separa pacienții cu Covid-19 de cei cu gripă, în primul rând pentru a nu suprasolicita spitalele.

Cotidianul național sud-coreean Aju Business Daily a publicat astăzi un articol în care indică faptul că, în această etapă, mai mulți reactivi pentru teste simultane pentru gripă și Covid-19 sunt în curs de dezvoltare și așteaptă aprobarea Ministerului Sănătății.

„Dacă unul sau mai multe dintre aceste teste sunt aprobate, s-ar reduce semnificativ timpul de testare”, a declarat Jeong Eun-kyeong, directorul Centrului Coreean pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), în cadrul unei conferințe de presă.

La fel ca în majoritatea țărilor din emisfera nordică, sezonul gripal se desfășoară între începutul toamnei și sfârșitul primăverii. Dar anul acesta, din cauza revenirii epidemiei de coronavirus, autoritățile sud-coreene încearcă să nu fie copleșite de gripă pentru a se concentra mai bine pe combaterea Covid-19.

Prin urmare, ei intenționează să vaccineze gratuit împotriva gripei aproximativ 1,9 milioane dintre cei mai săraci cetățeni. Se ia în calcul chiar extinderea programului pentru 36% din populația țării, care este de aproape 52 de milioane de locuitori.

Gripa și Covid-19 au simptome similare, iar capacitatea de a identifica cu precizie de ce boală suferă pacienții este foarte importantă în lupta împotriva virusului”, a adăugat Jeong Eun-kyeong.

Concret, screening-ul comun pentru cei doi viruși ar putea consta într-o combinație a unui test de salivă asociat cu un test PCR clasic, bazat pe introducerea unui tampon în nas, dar testele de salivă trebuie îmbunătățite.

Nu a fost stabilită o dată precisă pentru implementarea testelor combinate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook