Coreea de Nord nu are niciun caz Covid, dar vrea să fure vaccinul Pfizer. Hackerii nord-coreeni au încercat să pirateze sistemele informatice ale companiei

Coreea de Nord nu are niciun caz Covid, dar vrea să fure vaccinul Pfizer. Hackerii nord-coreeni au încercat să pirateze sistemele informatice ale companiei

Coreea de Nord afirmă de la începutul pandemiei că nu a depistat niciun Covid-19 pe teritoriul său. Guvernul de la Phenian a cerut însă ajutor internațional la începutul lunii februarie, pentru a obține două milioane de doze de vaccin. Se pare că nu a fost suficient. Mass-media sud-coreeană anunță că hackerii nord-coreeni au încercat să pirateze sistemele informatice ale gigantului farmaceutic Pfizer.

Serviciul Național de Informații (NIS) „informează că hackerii nord-coreeni au încercat să obțină tehnologii, inclusiv vaccinul și tratamentele anti-Covid, prin intermediul unui atac cibernetic de piratare a Pfizer”, declară deputatul sud-coreean Ha Tae-keung. Informații care trebuie luate în serios. Potrivit experților occidentali, Coreea de Nord are o armată de câteva mii de hackeri foarte bine pregătiți.

Coreea de Nord obișnuia să pirateze

Au atacat deja companii, instituții și centre de cercetare, în special din Coreea de Sud. Phenianul a furat peste 300 de milioane de dolari în criptomonede în ultimele luni, prin atacuri computerizate destinate finanțării programelor sale nucleare și balistice, ​​potrivit unui raport confidențial al ONU publicat în urmă cu câteva zile.

Este Coreea de Nord afectată de epidemie? Liderul nord-coreean Kim Jong-un spune că țara sa nu a înregistrat niciun caz de contaminare. Experții spun că afirmația este puțin probabilă, având în vedere că țara vecină, China, este principalul partener comercial și de sprijin al regimului de la Phenian.

Închiderea frontierelor, în ianuarie 2020, a crescut presiunea asupra economiei nord-coreene, deja supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului nuclear dezvoltat de regimul comunist. În plus, infrastructura medicală a Coreei de Nord este considerată total inadecvată pentru a face față unei epidemii pe scară largă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook