Coreea de Nord, care nu a înregistrat oficial niciun caz de Covid, primește 2 milioane de doze de vaccin

Coreea de Nord, care nu a înregistrat oficial niciun caz de Covid, primește 2 milioane de doze de vaccin

Statul nord-coreean, care nu a raportat oficial niciun caz de infectare cu SARS-Cov-2, primește două milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca/Oxford. Livrarea va fi făcută de Serum Institute din India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume. Conform programului COVAX de distribuire a vaccinului în țările defavorizate, Coreea de Nord va beneficia de 1,992,000 de doze în prima parte a anului 2021.

Țara se numără printre puținele care nu au înregistrat cazuri de Covid, în timp ce pandemia a cuprins aproape tot globul. Există însă îndoieli legate de acuratețea datelor furnizate, regimul de la Phenian fiind recunoscut pentru cenzura dură pe care o impune.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a blocat granița cu China la începutul anului trecut și a carantinat diferite regiuni, în încercarea de a împiedica răspândirea virusului. În iulie 2020 a lăudat succesul națiunii în gestionarea crizei Covid și a susținut că țara a „prevenit incursiunea virusului și a ținut totul sub control”.

Recent au apărut zvonuri potrivit cărora Coreea de Nord produce propriul vaccin, bazându-se pe informații furate de la anumite laboratoare europene. Au fost și speculații legate de un vaccin experimental chinzesc, pe care Kim Jong-un și familia sa l-ar fi primit deja.

Potrivit datelor de la Johns Hopkins University, au fost raportate mai mult de 104 milioane de cazuri Covid în întreaga lume și mai mult de 86 de milioane de doze ale unui vaccin anti-Covid au fost deja asministrate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook