Cum arată un concert drive-in, unde participanții „fentează” starea de urgență

Cum arată un concert drive-in, unde participanții „fentează” starea de urgență

de Alexandru Anghel

Orașul danez Aarhus a găsit o metodă ingenioasă de a „fenta” interdicția de desfășurare a evenimentelor impusă de noul coronavirus, printr-un concert cu totul și cu totul diferit de ce ai văzut până acum: ca la cinematografele drive-in.

500 de spectatori s-au bucurat de concertul danezului Mads Langer, anunțat cu doar 6 zile înainte. Biletele s-au vândut în câteva minute și este doar primul dintre evenimentele care vor avea loc în noul spațiu de evenimente, ridicat în grabă la marginea orașului. A fost o premieră atât pentru artist, cât și pentru public. Să fim serioși, câți dintre noi am mai prins măcar cinematografele drive-in?

Nu a fost nevoie de boxe și nici de geamuri lăsate jos, care ar fi crescut riscul infectării. Sunetul a fost transmis, la fel ca în cazul cinematografelor drive-in, prin undele radio, iar interacțiunea cu artistul s-a făcut pe ZOOM.
La final, toată lumea a plecat acasă mulțumită. Chiar și poliția din localitate, care spune că totul a fost sub control și că spectatorii s-au comportat exemplar, eliberând spațiul la 30 de minute după terminarea spectacolului. S-au plâns totuși de numărul mare de danezi care au mers la plajă, vizavi.
Nu e prima dată când orașul Aarhus ajunge în atenția generală. După ani de investiții în evenimente și atracții culturale, în 2017 a fost numit Capitală Culturală Europeană.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook