Cine este Naftali Bennett, noul premier al Israelului. Om de afaceri milionar, fiul unor imigranți americani

Cine este Naftali Bennett, noul premier al Israelului. Om de afaceri milionar, fiul unor imigranți americani

Israel are un nou premier, care conduce o nouă coaliție guvernamentală formată din mai multe partide diferite. Naftali Bennett îl înlocuiește astfel pe Benjamin Netanyahu, care termină astfel o perioadă de 12 ani în care a fost șeful guvernului. Dar cine este Naftali Bennett și cum a ajuns la putere?

Cine este Naftali Bennett

Este noul premier al Israelului, după 12 ani. Îl înlocuiește pe Netanyahu, care i-a fost aliat în trecut. Bennett are 49 de ani, s-a născut și a fost crescut la Haifa și este fiul unor imigranți americani. Este căsătorit, are patru copii, locuiește într-o suburbie a Tel Avivului și este evreu ortodox.

Nu este doar politician, ci a resușit să câștige milioane de dolari prin firmele sale de tehnologie, inclusiv prin compania Cyota, specializată pe software-uri anti-fraudă.

Între 2006 și 2008 a fost șeful de cabinet al lui Netanyahu.

A mai deținut și alte funcții politice, a fost ministrul Apărării, ministru al Educației dar și al Diasporei.

Cum a fost învins Netanyahu

O coaliție condusă de Bennett a fost probată de Parlament duminică, după un vot care s-a terminat 60 la 59.

Moțiunea a trecut după ce un membru al coaliției a fost preluat cu ambulanța de la spital pentru a ajunge să voteze în parlament și în ciuda absenței unui membru al Partidului Islamist Raam.

Netanyahu devine acum liderul opoziției, după 12 ani în care a condus guvernul israelian.

Bennett va fi premier timp de doi ani, apoi Yair Lapid, un alt membru al coaliției, va prelua mandatul pentru următorii doi ani.

Coaliția formată din opt partide diferite a reușit să-l înlăture pe Netanyahu și să elimine nevoia celei de-a cincea rundă de alegeri din ultimii doi ani.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook