Certificatul de vaccinare, aproape de a deveni realitate. Ursula von den Leyen dă aviz favorabil unui document european „comun”

Certificatul de vaccinare, aproape de a deveni realitate. Ursula von den Leyen dă aviz favorabil unui document european „comun”

Comisia Europeană este în favoarea ideii unui certificat de vaccinare Covid-19 „recunoscut reciproc” de către țările membre, declară Ursula von der Leyen într-un interviu acordat canalelor mass-media portugheze, înainte de vizita sa la Lisabona, de vineri.

„Este o cerință medicală să ai un certificat de vaccinare. Din acest motiv, salut inițiativa premierului grec Kyriakos Mitsotakis de a propune un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea.

„Certificatul acordă prioritate sau acces la anumite bunuri, este o decizie politică și legală care trebuie discutată la nivel european”, a adăugat ea. Cele 27 de țări vor organiza un nou summit joia viitoare privind coordonarea în fața crizei sănătății.

Șeful guvernului elen a cerut Uniunii Europene să adopte un certificat de vaccinare „standardizat” pentru a susține industria turismului, devastată de pandemia de coronavirus.

„Este urgent să se dezvolte un acord comun privind crearea unui certificat de vaccinare care va fi acceptat de toate țările membre”, a scris Kyriakos Mitsotakis, subliniind că „un certificat standardizat va fi dovada faptului că o persoană a fost vaccinată cu succes”.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook