Carnavalul de la Rio 2021 a fost amânat pentru o dată nedeterminată

Carnavalul de la Rio 2021 a fost amânat pentru o dată nedeterminată

Ediția din 2021 a celebrului carnaval de la Rio de Janeiro, care urma să aibă loc în februarie anul viitor, a fost amânată din cauza epidemiei Covid-19, încă foarte activă în Brazilia, a anunțat joi, 24 septembrie, un oficial.

Am ajuns la concluzia că evenimentul ar trebui amânat. Pur și simplu nu îl putem face în februarie. Școlile de samba nu vor avea timpul, resursele financiare și organizaționale necesare pentru a fi gata în februarie.”, a declarat reporterilor Jorge Castanheira, președintele Ligii Independente a Școlilor de Samba din Rio de Janeiro (LIESA), care organizează evenimentul.

După Statele Unite, Brazilia este a doua cea mai afectată țară, cu 139.808 de victime. Au fost înregistrate peste 4 milioane de cazuri.

Cea mai mare țară din America Latină părea să întrezărească sfârșitul epidemiei la începutul lunii septembrie. După câteva luni de platou, cu peste 1.000 de decese înregistrate zilnic, numărul victimelor coronavirusului a început să scadă ușor.

Ministerul Sănătății a estimat că aceste cifre indică deja o curbă care merge „în jos”, dar specialiștii rămân precauți.

„Acesta este începutul a ceea ce sperăm să fie o tendință descendentă, dar este încă foarte timidă”, a declarat pentru AFP Mauro Sanchez, epidemiolog la Universitatea din Brasilia.

Sursa: Huff Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook