Carantină| Ambasadorul Suediei în Coreea de Nord practică yoga pe străzile din Phenian

Joachim Bergström, ambasadorul Suediei în Coreea de Nord, este unul dintre puținii oficiali occidentali care nu au părăsit statul din cauza restricțiilor impuse de criza coronavirusului.

El obișnuiește să practice yoga pentru a se menține în formă, iar acum, în perioada carantinei, îl ajută să treacă mai ușor peste neplăcerile create de restricții.

Delegațiile din state ca Germania, Franța, Marea Britanie au decis să-și suspende activitatea temporar și să plece în țările de origine, dar Bergström a ales să rămână și organizează clase de yoga pentru oficiali internaționali sau lucrători din domeniul sănătății.

Ambasadorul a declarat pentru Reuters că obișnuiește să practice yoga în parcuri sau alte locuri publice, iar cetățenii care-l întâlnesc în drum îl privesc și îi zâmbesc, curioși.

“Unii sunt dezorientați când mă văd stând în cap”, le-a spus el jurnaliștilor Reuters. “Este o experiență aparte să-i văd că zâmbesc și vorbesc între ei despre exercițiile de yoga pe care le fac.”.

Mai presus de toate, yoga îi oferă un refugiu în această perioadă dificilă, într-o țară în care locuitorii erau deja afectați de căderile de curent frecvente, lipsa apei sau limitările de comunicare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook