Călătorii cu avionul postpandemie: Clasa Economy, confort de Business

Călătorii cu avionul postpandemie: Clasa Economy, confort de Business

Startup-ul Zephyr Seat are o idee pentru a relansa liniile aeriene după momentul Covid. Propune spații individuale complet izolate, pe două etaje. Tehnica face posibilă existența mai multor locuri la clasa economic, oferind tuturor un spațiu izolat, cu acces la coridor.

Luni dimineață, Anicet Mbida oferă o idee care ar putea rezolva problema distanțării în avioane: transformăm toate scaunele eco în scaune de clasa intâi. Dar păstrând același număr de pasageri la bord. Cum este posibil?

Prin plasarea scaunelor pe două niveluri, unul deasupra celuilalt. Prin acest amplasament, designerii au obținut mai mult spațiu pentru picioare și spații de depozitare mai încăpătoare.

Și, mai presus de toate, oferă un spațiu intim asemănător cu cel  dintr-o cabină de clasa intâi. Adică, fiecare scaun este complet izolat de celălalt. Călătorii pot să tușească sau să strănute fără a-i afecta pe cei din jur. Accesul la toaletă se va face mult mai ușor, întrucât toți ocupanții au acces direct la coridor.

Toată lumea are acces la coridor. La fel de multe locuri pentru pasageri 

Este destul de simplu: la clasa economic, în principiu, avem rânduri de 2-4-2. Adică două locuri, un coridor, patru locuri, un coridor etc. Folosind scaune suprapuse, mergem la 1-2-1. Deci un scaun, un coridor, două locuri, fiecare cu coridorul propriu, un scaun, un coridor. Cu o scară pentru a accesa scaunele superioare.

Startupul Zephyr Seat a conceput acest nou design interior. Este destul de smart, deoarece asigură distanțarea necesară, fără a reduce numărul de locuri. Acest lucru este esențial pentru rentabilitatea companiilor.

Deja au intrat în contact cu anumite companii aeriene care doresc să-și modifice aeronavele pentru a oferi mai multă siguranță clienților. Dar start-up-ul trebuie să treacă de încă o etapă esențială, certificarea, pentru a primi avizele de sănătate necesare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook