Bucureștiul este cel mai potrivit oraș din lume pentru munca de acasă

Bucureștiul este cel mai potrivit oraș din lume pentru munca de acasă

Coronavirusul a trimis milioane de angajați din toată lumea să muncească de acasă. Iar asta le-a dat bătăi de cap companiilor care s-au lovit de probleme precum performanța și securitatea rețelelor de internet sau achiziționarea de echipamente pentru angajați.

Cel mai recent studiu al Remote Work Index a vrut să afle ce condiții pentru munca de acasă oferă 50 de orașe ale lumii. Studiul arată că Bucureșiul este cel mai potrivit oraș la nivel mondial pentru munca remote. Știi ce îl face atât de potrivit? Disponibilitatea locurilor de muncă remote, accesul la servicii de food delivery, costul mediu al unui laptop, viteza internetului și costul traiului de zi cu zi.

Bucureștiul are cele mai multe job-uri disponibile pe piața muncii care se pretează pentru munca de acasă- 4,33% și are cel mai mic cost al traiului – aproximativ 480 de euro pe lună. Capitala României mai beneficiază de o mulțime de opțiuni de food delivery și de o viteză la internet foarte bună. Costul unui laptop este însă mai mare decât în alte țări incluse în top.

Conform studiului, Bucureștiul a surclasat orașe ca Huston, Las Vegas, Budapesta sau San Francisco. Orașele cele mai nepotrivite pentru munca de acasă sunt Roma, Milano, Paris, Amsterdam sau Hamburg. În aceste orașe disponibilitatea locurilor de muncă e redusă, costurile unui trai decent sunt mari, iar viteza internetului este slabă.

 

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook