București| Rata de incidență a depășit 6 la mie. Capitala ar putea fi carantinată

București| Rata de incidență a depășit 6 la mie. Capitala ar putea fi carantinată

Rata de infectare în București este de 6,22 la mie, anunță prefectul Capitalei, Alin Stoica. Astăzi are loc o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, iar o decizie privind eventuala carantinare va fi luată mâine, 24 martie. Prefectul așteaptă propuneri de măsuri până la finalul zilei.

Primarul Nicușor Dan a transmis ieri că încearcă să evite o eventuală carantinare a Capitalei, din motive economice și sociale. Însă a precizat că închiderea școlilor sau suspendarea anumitor activități economice reprezintă măsuri obligatorii, impuse de autoritățile naționale, la care autoritățile locale trebuie să se conformeze.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat recent că o eventuală carantinare nu poate fi exclusă, deoarece numărul infectărilor crește rapid.

„Carantina totală nu este o opțiune”, a spus astăzi premierul Florin Cîțu, într-un interviu acordat după ședința de evaluare a activității Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2020. „Ne uităm și la celelalte informații, cu implicații pentru toți locuitorii Bucureștiului, nu doar la partea de sănătate”, a completat el.

„Scolile nu se închid. Nici la Timișoara nu s-au închis”, spune Cîțu.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook