Gabriela Firea: Cinci linii de tramvai sunt afectate de vremea rea. Trei semafoare, avariate în Capitală

Gabriela Firea: Cinci linii de tramvai sunt afectate de vremea rea. Trei semafoare, avariate în Capitală

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că au fost 20 de linii de tramvai afectate de vremea rea, iar la ora transmiterii acestei știri, doar cinci mai sunt blocate, în timp ce trei semafoare din Capitală sunt avariate și se lucrează pentru repunerea lor în funcțiune.

„Au fost 20 de sincope la tramvai, s-au rezolvat 15. Toate avariile au fost remediate, se lucrează la trei intersecții, mai sunt avariate trei semafoare. Nu sunt probleme cu agentul termic”, a anunțat Firea, în cadrul Comandamentului de iarnă convocat, joi, la Primăria București.

Conform sursei citate, peste 4.600 de cazuri de gripă au fost diagnosticate la copii.

„Raportările sunt de la cabinetele medicale școlare. Din păcate, nu avem raportări de la școlile și grădinițele private și de la medicii de familie”, a declarat edilul.

Mai mult, Firea a spus că, potrivit datelor pe care le are, la Spitalul „Victor Babeș” au fost diagnosticate 629 de persoane cu gripă, iar la „Matei Balș”, în ultimele 24 de ore, au ajuns 147 de pacienți cu această boală.

„Aproape 200 de oameni ai străzii au fost cazați în instituțiile noastre, coordonate de Direcția de Asistență Socială. Persoanele fără adăpost care nu au dorit să mergă în centre au primit pături, îmbrăcăminte groasă, hrană caldă și ceai”, a mai spus Firea.

La Comandament a fost prezentă și Gabriela Băncilă, meteorolog în cadrul ANM București, care a spus că, pe parcursul următoarele ore, vremea se va ameliora

Conform sursei citate, vineri, va fulgui, iar termometrele vor indica – 6 …- 9 grade, existând posibilitatea să apară zăpadă înghețată sau ghețus.

Vineri după-amiază și seara, este posibil sa ningă slab, dar nu se vor depune mai multe de 2,5 centimetri, iar vântul rămâne slab până la moderat, susține Băncilă.

„Până la sfârșitul săptămânii nu mai este vorba de ninsoare. Noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă spre duminică, vor fi temperaturi la pragul gerului, care vor coborî până la -10 grade Celsius”, a adăugat meteorologul.

Foto Mediafax

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook