Britanicii bogați nu vor să stea la coadă pentru vaccinare și oferă 2.000 de lire pentru fiecare doză

Britanicii bogați nu vor să stea la coadă pentru vaccinare și oferă 2.000 de lire pentru fiecare doză

Bogații din Marea Britanie oferă sume uriașe de bani pentru a sări rândul și a se vaccina înaintea celorlalți. Vaccinurile pot fi obținute în prezent doar prin intermediul autorităților sanitare NHS, însă mai mulți medici privați spun că au fost asaltați cu cereri din partea persoanelor bogate, care se oferă să plătească pentru a intra în posesia vaccinului.

Dr. Roshan Ravindran, proprietarul Klnik, o clinică privată din Wilmslow, Cheshire, susține că „o parte dintre doritori au avut o rudă care a decedat din cauza Covid – virusul nu a fost selectiv”, potrivit The Sunday Times.

„Și săracii și bogații au fost afectați, nimeni nu a avut control. Acum tocmai asta caută, un anumit control”. Și adaugă: „Nu are preț. Am oameni cu fonduri aproape infinite, care ar face orice, pentru că au avut rude care au murit cu Covid”.

Dar dr. Ravindran le-a spus acestor clienți că vor trebui să-și aștepte rândul, deși unii dintre sunt gata să plătească aproximativ 2.000 de lire pentru o singură doză.

Grupul de lucru al guvernului britanic a precomandat peste 355 de milioane de doze, de la șapte cele mai promițătoare laboratoare.

Marea Britanie a fost prima țară care a aprobat vaccinul fabricat de Pfizer/BioNTech la începutul lunii decembrie.

Vaccinul Oxford/AstraZeneca – din care Marea Britanie a cumpărat 100 de milioane de doze – este de așteptat să fie aprobat în câteva zile.

Cu toate acestea, dr. Ravindran a prezis că vaccinurile private ar putea ajunge în câteva luni, unele companii percepând până la 20.000 de lire sterline.

Sursa: Express

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook