Brazilia| Sistemul spitalicesc, aproape de colaps. În lipsa sedativelor, pacienții Covid sunt legați de pat

Brazilia| Sistemul spitalicesc, aproape de colaps. În lipsa sedativelor, pacienții Covid sunt legați de pat

Oficialii celui mai bogat și mai populat stat al Braziliei, Sao Paulo, au avertizat că posibilitățile de tratare a pacienților cu forme severe de Covid sunt pe punctul de a fi depășite, potrivit unei scrisori adresate guvernului federal si publicate de un ziar local.

Autoritățile statului Sao Paulo au declarat că se așteaptă ca în următoarele zile să se epuizeze stocurile de sedative necesare pacienților, raportează Folha de Sao Paulo.

„Situația, în ceea ce privește medicamentele, în principal pentru inhibitorii neuromusculari și sedative, este foarte gravă”, a declarat secretarul de stat din Sao Paulo, Jean Gorinchteyn. „Colapsul este iminent”, a adăugat el, solicitând intervenția guvernului federal.

Sao Paulo are una dintre cele mai sofisticate rețele de sănătate din Brazilia, iar situația spune multe despre dificultățile sistemului de sănătate din întreaga țară, una dintre cele mai afectate din lume în contextul Covid.

Jair Bolsonaro a fost criticat pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, deoarece a minimizat pericolul virusului, a promovat tratamente îndoielnice și s-a opus în mod regulat măsurilor de prevenție.

Medicii fără frontiere (MSF) au declarat că răspunsul inadecvat al autorităților braziliene a provocat mii de decese care puteau fi prevenite și la un dezastru umanitar care s-ar putea agrava și mai mult.

Colaps spitalicesc

Brazilia este epicentrul actual al pandemiei, cu un număr enorm de decese zilnice – s-au raportat joi 3.560 de decese – iar spitalele se luptă să facă față afluxului tot mai mare de pacienți.

Odată cu supraîncărcarea unităților de terapie intensivă, spitalele din toată țara sunt nevoite să înființeze paturi improvizate de resuscitare, adesea fără echipamentul și expertiza necesare.

Mai mulți pacienți al unui spital din Rio au fost intubați în timp ce erau legați de paturile lor, în lipsa sedativelor corespunzătoare, potrivit canalului TV Globo. Municipalitatea Rio s-a asigurat că au fost administrate produse de substituție și că instrumentele de imobilizare au fost folosite numai atunci când au fost recomandate de medici.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook