Boris Johnson spune că vaccinul AstraZeneca este sigur și „extrem” de eficient. „Nu există niciun motiv să suspendăm utilizarea”

Boris Johnson spune că vaccinul AstraZeneca este sigur și „extrem” de eficient. „Nu există niciun motiv să suspendăm utilizarea”

Premierul britanic Boris Johnson dă asigurări că vaccinul AstraZeneca/Oxford este „sigur” și „extrem de” eficient, după suspendarea utilizării serului în mai multe țări. „Vaccinul este sigur și funcționează extrem de bine”, a declarat liderul conservator pentru The Times, menționând că este, de asemenea, „relativ ușor de distribuit” și „vândut la preț de fabricație”.

Johnson a transmis că nu există „absolut niciun motiv” să suspende utilizarea serului.

Vaccinul dezvoltat de grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca împreună cu Universitatea din Oxford este unul dintre cele două (Pfizer/BioNTech), administrate în prezent ca parte a campaniei de vaccinare în masă din Marea Britanie, unde aproape 24,5 milioane de prime doze au fost deja administrate, de la începutul lunii decembrie.

Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) discută în acest moment despre siguranța serului. Mai multe țări europene, inclusiv Franța, Germania și Italia, au suspendat preventiv administrarea vaccinului AstraZeneca, în urma rapoartelor despre „posibile” efecte secundare, dar fără o legătură dovedită în acest stadiu – probleme grave de coagulare a sângelui la persoanele vaccinate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook