Bolsonaro anunță că nu mai este infectat și spune că hidroxiclorochina l-a vindecat

Bolsonaro anunță că nu mai este infectat și spune că hidroxiclorochina l-a vindecat

La câteva săptămâni după ce a fost diagnosticat pozitiv pentru coronavirus, președintele brazilian Jair Bolsonaro a anunțat sâmbătă, 25 iulie, că a avut un test negativ pentru noul coronavirus. O vindecare pe care o atribuie tratamentului cu hidroxiclorochină.

Jair Bolsonaro a făcut anunțul pe contul său de Twitter, după ce a fost testat. „RT-PCR pentru Sars-CoV-2: negativ. O zi frumoasă tuturor ”, a scris el, atașând o fotografie cu el, zâmbind, și arătând o cutie cu hidroxiclorochină. Liderul de extremă dreapta, în vârstă de 65 de ani, nu specifică când a fost efectuat testul care detectează prezența virusului prin analizarea secrețiilor nazale.

Covid-19, o „mică gripă”

Jair Bolsonaro afirmase, în mai multe rânduri, că și-a văzut starea de sănătate îmbunătățindu-se datorită hidroxiclorochinei, un tratament considerat ineficient împotriva Covid-19 de către un studiu făcut public în urmă cu câteva zile în Brazilia. Jair Bolsonaro, care a minimizat adesea gravitatea pandemiei numind-o „o mica gripă”, a stat izolat aproape 20 de zile în reședința sa oficială din Brasilia, Palatul Alvorada.

În această perioadă, el a mai fost supus altor trei teste care au fost pozitive. Într-un mesaj pe care l-a postat joi pe Facebook, Jair Bolsonaro a spus că se simte „foarte bine”, dar a fost „puțin stresat din cauza izolării”. El a fost văzut în aceeași zi conducând o motocicletă și conversând fără mască cu lucrătorii din apropierea reședinței sale, potrivit fotografiilor difuzate de presa locală.

Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume, cu aproximativ 2,3 milioane de persoane infectate de la începutul pandemiei și peste 85.000 de victime, potrivit cifrelor oficiale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook